Jako olujno nevreme praćeno gradom zahvatilo je Čačak 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Jako olujno nevreme praćeno gradom zahvatilo je Čačak
Trenutno na sajtu: 392       |       Podeli:
22.07.2023 | 2 коментар(а)



Čačak je danas oko 16.30 časova zahvatilo je jako nevreme praćeno olujnim vetrom i gradom.



Pogođena su čačanska sela Ježevica, Viljuša, Vapa, Zablaće, Milićevce, Miokovce i Gornju Gorevnicu, ali nije zaobišao ni Atenicu a ni centar grada.

"Oblaci su se brzo formirali i za nekih pet minuta krenula je da pada jaka kiša a za njom i jaki udari vetra koji su odmah naneli i grad. Padao je oko petnaest minuta bez prestanka a bio je veličine od lešnika do veličine jajeta"- izjavila je za GZS Sandra Palibrk.

 Krupan grad naneo je veliku štetu pre svega poljoprivrednim usevima.

"Grad veličine kokošijeg jajeta padao je nekih pet minuta u kontinuitetu, oluja je krenula odjednom čitav dan su meteorolozi najavljivali, ali smo se nadali da će nas preskočiti. Prvo je krenuo jak vetar, posle kiša, a onda i krupan grad koji ovako nije padao sigurno poslednjih par godina. Velika je šteta na usevima, posebno kod onih koji se bave proizvodnjom maline koja je u jeku berbe", ķažu meštani čačanskog sela Ježevica.

Ni ovoga puta jako nevreme nije zaobišlo ni kablarsko selo Rošce.

"Ponovo nas je zahvatilo jako nevreme, padao je grad veličine trešnje koji je napravio štetu, najvise na kukuruzu. Ovoga puta nam nije nestajala struja", kaže Milica iz kablarskog sela Rošci.

 

GZS

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


grad čačak oluja nevreme

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Cene na pijaci podići do neba

    Dva sata pre oluje i grada gomilali su se oblaci i čula je se buka kao kad prolaze avioni.Tako da nije tačno da je sve bilo u pet minuta.Gde su osobe sa protivgradnim raketama koje plaćaju poreski obveznici?Bruka suv grad,ledenice padalo je u Vapi deset-petnaest minuta.Grad prelazi u kišu,i čuj!čuje se negde protivgradna raketa.Otišlo je voće i zasadjeno povrće.Tako da nemoj da pišete netačno!!!!!!Bruka!!!!
  • Nebitan

    Lipnici niko nije pomenuo



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.319.028 посета
    Тренутно на сајту: 393 посетилац(a)